Kunst is voor mij een eigen manier van kijken die zich ontwikkelt en zich op allerlei gebieden laat toepassen. Als beeldend kunstenaar en architectonisch vormgever houd ik mij bezig met de 2e en 3e dimensie. Ik noem mijn werk 2 1/2 Dimensionaal omdat deze 2 disciplines hierin samen komen. Het een komt uit het ander voort: de beleving van het platte vlak en de beleving van ruimte lopen door elkaar.

In mijn schilderijen zoek ik naar de essentie van ruimte, die zichtbaar wordt door licht en donker, vlak en lijn. Ik laat me inspireren door ruimten om mij heen, of door ruimtelijk werk dat ik heb gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld veel foto’s van aansluitingen tussen vlakken gemaakt tijdens het verbouwen van mijn huis. Vooral toen ik ging stucen onstonden er verschillende lijnen en vlakken in een wand. Deze werden zichtbaar door het verschil in droogtijd van het gips.

Deze foto’s inspireerden me tot het maken van een reeks schilderijen. De ruimtebeleving op het platte vlak, die gevormd wordt door minimale ingrediënten, blijft voor mij een interessant gegeven. De compositie moet zo worden bepaald dat het beeld overeind blijft als je het beeld roteert, omdat bij rotatie van het beeld de beleving ervan verandert. Mijn schilderijen hebben vaak geen boven of onderkant.

Ik zoek in mijn ruimtelijk werk naar stilstaande beelden die je als een schilderij kunt zien.
Ik beoordeel een groot gedeelte van de kwaliteit van mijn ruimtelijke ontwerpen door er met een tweedimensionaal oog naar te kijken.