Welkom op de website van het project Werk in Kunst

In dit project biedt MEERtv tien beeldend kunstenaars uit de regio Utrecht de mogelijkheid zich voor te stellen aan het publiek. Met de tien geselecteerde kunstenaars maken we een videoportret, ze krijgen een plaats op de MEERtv website en we organiseren een groeps-tentoonstelling.

De tentoonstelling is van 16 t/m 25 Januari 2004, in het voormalig Gerechtsgebouw, Hamburgerstraat 28, Utrecht. Voor deze expositie zoeken wij nog een aantal mensen die willen helpen achter de bar, als suppoost, of bij de voorbereidingen in de week voor de expositie.
Heb je zin en tijd, mail ons!


Hieronder lichten we een aantal werken uit de expositie toe:

Performance Marijke Nielen in samenwerking met Ferry van der Werff:
Marijke werkt veel samen met mensen uit andere disciplines, vooral met muzikanten. Deze performance is een bijzondere samenwerking met muzikant Ferry, die haar zal begeleiden met muziek op band en eigen improvisaties. Tegen de achterwand van de oude rechtszaal, brengen zij zaterdagmiddag 'live' een verhaal over vliegende beestjes...

Demonstratie Oskar de Kiefte:
Oskar gebruikt techniek als middel en niet als doel. Hij kijkt naar waar mensen zich mee bezig houden en bedenkt verbeteringen of trekt een tendens door tot in het absurde. Zaterdagmiddag zijn enkele van zijn werken in actie te zien op het plein voor het oude gerechtsgebouw.

Installatie door Aart Matser:
Aart creëert met zijn route een ander perspectief op de ruimte. Het lijkt alsof je niet van de route af mag wijken, zoals in een kwetsbaar natuurgebied.
Zijn foto's van plekken als parkeergarages en vliegvelden geven je de mogelijkheid de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.
Kijk door het venster van de lichtbak en bepaal zelf wat er te zien is.

Installatie door André Pielage:
Beleving van (in dit geval tentoonstellings-) ruimte bepaalt het werk van André. Het trappenhuis waarin hij het werk voor deze expositie heeft gemaakt, is groot en monumentaal; een werk zou snel overrompeld kunnen worden door de ruimte. Daarom heeft hij een zeer groot werk gemaakt; een bol van papier maché, met een doorsnede van ca. 4 meter.
De bol ziet er massief uit, in tegenstelling tot de meeste andere werken van André, die transparant zijn. Hij gebruikt in zijn werk alleen de kleur van het materiaal zelf; het grauwe van het papier dat hij voor zijn bol gebruikte past goed bij de omgeving.

Primeur beeld Gerard van den Berg:
Gerard toont voor het eerst het beeld dat is gerealiseerd op het Europees Keramisch Werkcentrum. De titel van het beeld is ' Artist / Autist'. De bedreigde gedaante weerspiegelt een conflict tussen de binnenwereld en de buitenwereld.

Vanaf maart tot december van dit jaar zenden we video-portretten uit als apart programma-onderdeel van de MEERtv uitzending. Elk portret wordt gemaakt door een andere filmmaker.
Alle portretten hebben een vaste indeling.
Aan bod komen, de kunstenaar als persoon, zijn achtergronden, de motieven van waaruit het werk ontstaat en een bespreking van een aantal kunstwerken.
In een aantal portretten maken we gebruik van de interviewster Esther Bendijk.

De informatie op de website loopt, zo veel mogelijk, voor op de tv-uitzendingen zodat alvast een beeld gevormd kan worden van de deelnemende kunstenaars en hun werk. Er wordt een mogelijkheid geboden om via e-mail contact te leggen met de kunstenaar of telefonisch via MEERtv: 030.243.5502.
De programmamakers die de videoportretten maken krijgen ook een plek op de website.

Deze pagina wordt regelmatig ververst om de informatie zo actueel mogelijk te houden.