Archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

 

 


 


Werk in Kunst / Aart Matser


(9 min 23) Mb

An Kramer

Aart Matser wordt geÔnspireerd door ruimtes die als bijproduct van iets anders ontstaan. Zoals een ruimte onder een brug of de achterkant van een winkelstraat. De afwezigheid van een eenduidige functie van dit soort plaatsen geeft mensen de ruimte er zelf initiatieven te ontplooien en de mogelijkheid de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

In zijn werk streeft Aart ernaar om de waardering die hij heeft voor die plaatsen heeft tot uitdrukking te brengen. Hij doet voorstellen die de aanwezige kwaliteit van het gebied en initiatieven van zijn gebruikers versterken.

Vanaf maart tot en met december van dit jaar zenden we een serie van 10 video-portretten uit van jonge Utrechtse beeldend kunstenaars. De serie is onderdeel van het 'Werk in Kunst' project. Andere onderdelen zijn de website en een gezamelijke expositie, 16 t/m 25 januari in het voormalige gerechtsgebouw aan de Hamburgerstraat. Het project werd mogelijk door financiŽle steun van 'Kunstenaars & Co'.

Elk video-portret wordt gemaakt door een andere filmmaker. Alle portretten hebben een vaste indeling. Aan bod komen, de kunstenaar als persoon, zijn achtergronden, de motieven van waaruit het werk ontstaat en een bespreking van een aantal kunstwerken.

www.meertv.nl/werkinkunst