Archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

 

 


 


Kiela kiela jetta riela


(27 min 09) Mb

Lies Schermer

Het CBK toont in september films van Kostana Banovic, Lies Schermer en Anna van Suchtelen in het project ‘Pleased to meet you’.
In de films van deze drie Utrechtse beeldend kunstenaars staan ontmoetingen centraal. Het CBK heeft aan de kunstenaars gevraagd om ook in de presentatievorm een echte ontmoeting tot stand te brengen. Zij organiseren elk een avond bij het CBK Utrecht in Amersfoort waarop gasten elkaar op een bijzondere wijze in de geest van de film zullen treffen. De films worden ook vertoond bij MEERtv en in filmtheater ’t Hoogt.
Deze week de film van beeldend kunstenaar Lies Schermer. In Kiela kiela jetta Riela gebruikt Lies Schermer muziek om in contact te treden met mensen. De film begint met een vrolijke zoektocht naar de betekenis van de titel; een fonetisch opgeschreven regel afkomstig uit het refrein van een Afrikaans lied. Dit is de opmaat tot een aantal portretten van mensen die aan de hand van het thema muziek verhalen over hun leven.
Ook tijdens de avond die Lies Schermer op vrijdag 30 september organiseert, zet zij muziek in om deuren te openen. De gasten die alleen haar en elkaar niet kennen, zullen "een andere vorm van ontmoeten" beleven.

www.cbk-utrecht.nl