archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

 

 


 


Centraal Museum Portret / Gerard van Rooy

(30 min) 155,2 Mb

Ellen Weijers: regie / camera
Ingmar Heytze: interview
Charles Bramwell: montage

Het Centraal Museum maakt ten behoeve van haar archief een serie interviews met kunstenaars uit de na-oorlogse periode. Ellen Weijers en Ingmar Heytze maken de interviews. MEERtv bewerkt dit materiaal tot portretten van ongeveer een half uur. Vorige portretten waren Otto Hamer, Koos van der Sluys en Dolf Zwerver.

Schoonheid en techniek, dat zijn sleutelwoorden voor de Utrechtse kunstenaar Gerard van Rooy. Hij werd in 1938 geboren in Maartensdijk en begon al vroeg grafisch te werken: de etstechniek "schoot regelrecht mín bloedbanen in". Inmiddels heeft hij een uitgebreid grafisch oeuvre opgebouwd. Daarin komen zijn perfectionisme en zijn oog voor detail goed tot uitdrukking. Hij maakt stille, poŽtische beelden van eenvoudige onderwerpen: een doosje, een schelp, een paar veren. Achter die eenvoud en verfijning schuilen echter meer betekenissenÖ

Het Centraal Museum bezit ruim 35 werken van Gerard van Rooy. Een keuze uit deze collectie is van 9 februari t/m 30 maart te zien in het museum (projectkamer 3). Bel voor meer informatie: 030-2362362.
Elke 2e uitzending van de maand wordt een Centraal Museum Portret uitgezonden

www.centraalmuseum.nl