archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 166, MEERtv
uitgezonden op 17 september, 2005

 

Column van Rogier

Armoede (2 min 01)
Rogier Ormeling: tekst
Adrian Noviar: beeld

Column.Reportage

Pleased To Meet You (4 min 30)
Jody van Ooyen: camera
Sander Reijerse: interview / montage

Het CBK toont in september films van Kostana Banovic, Lies Schermer en Anna van Suchtelen in het project ‘Pleased To Meet You’.
In de films van deze drie Utrechtse beeldend kunstenaars staan ontmoetingen centraal. Het CBK heeft aan de kunstenaars gevraagd om ook in de presentatievorm een echte ontmoeting tot stand te brengen. Zij organiseren elk een avond bij het CBK Utrecht in Amersfoort waarop gasten elkaar op een bijzondere wijze in de geest van de film zullen treffen. De films worden ook vertoond bij MEERtv en in filmtheater ’t Hoogt.
Iris Stelder van het CBK en de drie filmmakers vertellen in deze aankondiging over het project en over de verschillende films.

www.cbk-utrecht.nl


Film

Banyan Stories (20 min 50)
Anna van Suchtelen: regie / camera
Henk van Voorst: montage

Taal speelt een belangrijke rol in het werk van Anna van Suchtelen. In het filmdrieluik ‘Banyan Stories, Skin, Roots, Sunder Lal’ gaat zij op zoek naar het verhaal van de Banyan.
Deze boom zou symbool kunnen staan voor het thema ‘ontmoeten’; een ontmoeting tussen heden en verleden, aards en bovenaards, leven en dood. In haar film heeft de boom de rol van verhalenvertellersboom en ook van ontmoetingsboom met de wereld van voorouders.
Op vrijdag 23 september organiseert Anna van Suchtelen een avond waarop verschillende generaties elkaar ontmoeten. Centraal staat de vraag welk verhaal van je grootouders je door wilt geven aan de volgende generatie. Verhalen en rituelen worden aangehaald om hier met elkaar over te praten.

www.cbk-utrecht.nl


 

 

 


I
I

Archief chronologisch:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zoeken in het archief op:
Titel | Makers | Genre | Inhoud | Programma

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Klik hier voor het archief van de
Column van Rogier.
Hier vindt je o.a. alle teksten van de columns.